Ik dook gisteren even onder

ZwemfieDaar stond ik dan, voor het zwembad. Het was jaren geleden dat ik nog écht serieus was gaan zwemmen. Zou ik het nog kunnen? Natuurlijk wel, zulke dingen verleer je niet. Maar toch, hoe zat dat ook alweer in elkaar? Ok, eerste stap: omkleden. Daarna wordt het moeilijker, want zonder bril ben ik nogal… nou, blind. Ik wisselde mijn kledij in voor een bandje met nummer 52. Gelukkig zegt dat getal niets over je leeftijd.

Volgende stap: het zwembad in! Ik was al blij dat ik het juiste zwembad gevonden had en niet tussen de kindjes in het peuterbad beland was. Een vrije baan vinden was onbegonnen werk, dus zwom ik maar wat zigzag tussen de andere zwemmers. Niet zo eenvoudig als je amper een hand voor ogen ziet, maar ik kon het aantal botsingen beperken ;-) Het is vooral de kunst om in te schatten hoe snel – of hoe traag – de zwemmers voor en achter je zwemmen, om dan je inhaalmanoeuvres daarop af te stellen.

Na tien lengtes aan een vlot tempo moest ik toch even uitblazen. Ik was er na al die jaren duidelijk iets te snel ingevlogen. De volgende tien lengtes werkte ik iets rustiger af en na eventjes op adem te komen volgden er nog tien. Met die dertig lengtes was ik al heel blij, op naar meer en sneller. Maar alles op z’n tijd, ik ga niet zot doen. Hou het tof, zoiets! :-)

Nu is het de kunst om dit een paar keer per week ingepland te krijgen. Moet lukken. We gaan ervoor.

4 Reacties op “Ik dook gisteren even onder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s