Fuck, dit is lastig!

Het vraagt veel meer moeite om te schrijven over – en tijdens – momenten dat het moeilijker gaat. Maar we zijn ook maar mensen, dus maken we ook fouten. Weet je nog dat ik een tijd geleden schreef dat ik minder dan 100 kg woog en ik daar nooit meer boven wou? Ha. We zitten op 103 kg momenteel. Stom he? Die laatste 10-15 kg zijn écht wel de lastigste, zoals verwacht uiteraard, maar toch. Wat loopt er dan fout? Een samenloop van omstandigheden en dan éven duikt het spook op van “Ik geef het allemaal even op” en “Waarom doe ik dit eigenlijk?” of ook nog “Voor wie doe ik dit eigenlijk?”. Een paar weken zat dit in mijn hoofd, met directe weerslag op wat ik at (vooral iets te veel en wat minder gezond). Hoewel ik perfect weet wat de alternatieven zijn voor emo-eten, ook ik val er nog wel eens aan ten prooi.

Maar dan besef je het plots weer: ik doe dit voor mezelf en voor niemand anders. En je gaat er weer voor, weliswaar niet meer zo streng als in het begin, maar ondertussen ga ik weer de juiste richting uit. Maar dat ging ook niet zonder slag of stoot. Eet je een tijdje wat ongezonder, zie je de weegschaal absoluut niet bewegen. Ik bleef mooi op mijn gewicht. Goh, super! Maar dan ineens: BAM! Op enkele dagen een paar kilo erbij. En omgekeerd is het uiteraard net van hetzelfde: de eerste week dat ik terug actief op mijn voeding begon te letten ging er geen gram af! Frustrerend? Het zal nog niet!

Volhouden, dat is het enige wat ik jullie en mezelf kan meegeven als tip. Zolang je de juiste keuzes maakt, zal het resultaat er naar zijn. Misschien niet morgen of overmorgen, maar volgende week of volgende maand. Make a plan and stick to it.

Om af te sluiten nog dit. Soms maak ik nog eens een fout en durf ik bv eens een zak M&M’s te kopen tijdens mijn lunchbreak. Besef je direct nadien dat dat geen al te strak plan was, maar wil je dat uiteraard ook niet zomaar in de vuilbak smijten? Trakteer er je collega’s mee. Dat doe ik toch. Ik ben er van af en zij zijn blij. Win-win :-)

Oh, en ook: House of Cards! Aanrader op Netflix, zeker eens bekijken. Ga ik nu ook weer doen.

3 Reacties op “Fuck, dit is lastig!

 1. Niet opgeven, hé, Bruno! Ik ben het afgelopen jaar 14kg afgevallen. Die 14 was mijn record, want ondertussen zijn er terug een 2-3 bij en die krijg ik er, zeker in de winter (in combinatie met stress) moeilijk terug af.
  Dan kom ik op een feestje, vul ik een zakje met snoep en heb ik dit gisteren braaf met mijn collega’s gedeeld. Ja, great minds think alike en zo, hé.
  Voel je ook niet al te schuldig, je mag ook eens zondigen, vind ik (anders hou je het toch niet vol).

  Ik duim!!

  ps: House of Card is s-u-b-l-i-e-m.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s