En wat doe je bij tegenslag?

Hi there! Het is nu iets na middernacht en wellicht overtreed ik alle blogregels uit de geschiedenis van het bloggen door op dit late uur een blogpost online te smijten, maar soit. Het ging de laatste tijd iets minder makkelijk om wat gewicht verliezen, of laten we eerder zeggen: het ging moeilijk om mijn gewicht te behouden. Eerst gebeurde er niet veel, maar plots verschenen er enkele kilo’s terug bij op de weegschaal. Zou het plots de verkeerde kant op gaan? Had ik dan niets geleerd van vroeger?

Jawel, ik wist exact waar ik vroeger in de fout ging. Voorheen zou ik, zodra ik merkte dat ik enige tijd niet meer zo gezond at en er gewicht bij kwam, me zo ver mogelijk van de weegschaal houden. Want ik wist zelf ook wel dat het getal de hoogte in zou gaan, ik moest dat niet nog eens zien ook. Wel, dát was mijn grote fout vroeger. Als het een tip mag zijn: ga net wél op die weegschaal staan. Dat is wat ik nu deed. Plots zag ik +3kg staan en dan besef je dat je hoofd in het zand steken niets zal opbrengen. No pain no gain!

Dus trok ik aan de alarmbel en verplichte mezelf om opnieuw iets meer te focussen op wat ik at. Er moest zoveel niet veranderen, maar ik moest er wel opnieuw bewuster mee omgaan. En dat is wat ik deed, zoals ik in mijn vorige blogpost reeds schreef, opnieuw tijd nemen om boodschappen te doen en bewuste keuzes te maken.

Of dat werkte? Hell yeah! Ik ben die 3 kg al terug kwijt. Waar een wil is…

Oh, en ik vond dat het eens tijd was voor wat nieuwe kleren ook. Want je zou haast vergeten dat gewicht verliezen ook een dure bijwerking heeft: shoppen voor nieuwe kleren. Later meer daarover!

Een Reactie op “En wat doe je bij tegenslag?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s