Meet Mickey

Even tussendoor – het moet niet altijd over eten gaan – wil ik jullie laten kennismaken met Mickey. Voor wie mij een beetje kent, moet het geen verrassing zijn dat ik gek ben van katten. Vroeger woonde ik op een appartement in het hartje van Kortrijk en leek een kat houden echt niet praktisch, maar sinds kort ben ik verhuisd naar een rijhuisje en wie weet… Maar bon, dit is dus niet mijn kat, voor alle duidelijkheid.

Mickey heet eigenlijk Kitty en is de kat van de dochters van de buren van mijn ouders (ben je nog mee?). Ze komt erg vaak door de tuin van mijn ouders wandelen en voor de een of andere reden noemt mijn moeder ze steeds Mickey. Voor de fun. Mijn moeder is een beetje gek. Nuja, ik moet het van ergens meehebben natuurlijk ;-)

Eigenlijk was Mickey een kat zonder naam van mensen die er niet zoveel naar omkeken. Ze was erg sociaal en zocht aandacht bij iedereen die ze tegenkwam. Toen de eigenlijke baasjes verhuisden, vroegen ze of niemand in de buurt ze wou adopteren. Waarop die buren (vooral hun dochters dan) dat direct zagen zitten, ze gaven de kat sowieso al veel aandacht (en eten, want katten eten nu eenmaal graag). En toen kozen ze de naam: Kitty.

Nu wordt Kitty door iedereen graag gezien en misschien ook wat in de war gebracht door mijn moeder die ze steeds Mickey noemt. Maar kom, Mickey krijgt wel af en toe iets lekker wanneer mijn moeder iets over heeft na een zoveelste receptje uit te testen voor haar kookblog*.

(*) = Dat was een beetje sluikreclame, in de hoop dat ik nog vaak lekker mag gaan eten bij mijn ouders ;-)

2 Reacties op “Meet Mickey

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s