Lightproducten… rommel?

Op het einde van deze typisch Belgische zondag (zon, regen, wind) wil ik jullie nog iets kwijt over lightproducten. Ze bestaan in alle vormen en maten, maar ze beweren allen om je dezelfde ervaring te geven als het échte product maar met minder vetten of suikers. Fantastisch.

Of toch niet? Wanneer men in een bepaald product bijvoorbeeld minder vetten wil gebruiken, dan kan je er van op aan dat er meer suiker in zal zitten. Ik hoor het u al zeggen: Ja, maar dat is misschien valse suiker! Als er nu eens één ding is dat écht rommel is, dan is het wel valse suiker. Ten eerste is het een chemische stof waarover de meningen verdeeld zijn, het internet staat vol met studies en publicaties hierover, maar verder speelt het ook een spelletje met je lichaam. Je krijgt het gevoel dat je suiker binnenkrijgt (wat eigenlijk niet zo is) en daardoor krijg je nét nog meer zin in suiker. Er zijn er die dat tegenspreken, maar ik spreek hier puur uit eigen ervaring.

Na maanden amper suiker gegeten te hebben, ben ik beginnen beseffen dat die valse suikers je suikerverslaving mee in de hand werken. Je begint pas de echte smaken en natuurlijke suikers opnieuw te waarderen eens je afkickt van alle toegevoegde suiker.

Een tip? Als je dan toch iets lekker wil eten, eet dan het gewone product. Probeer gewoon je hoeveelheden wat te beperken en laat die lichtproducten voor wat ze zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s