Zwart zonder suiker graag

Als je iets wil veranderen aan je levensstijl dan kan je eigenlijk twee kanten uit, ofwel maak je drastische (lees: lastige) aanpassingen, ofwel ga je voor de kleinere stapjes (lees: haalbaarder). Ik ging weliswaar voor de iets drastischere aanpak omdat ik nu eenmaal soms wat zwart-wit denk, maar daar komen we later wel eens op terug ;-)

Wat ik jullie op deze regenachtige zondag (ja, waar is die zon uit zondag eigenlijk naartoe?) wil meegeven, is dat ook kleine aanpassingen een groot effect kunnen hebben op iets langere termijn. Zelf probeerde ik ooit alle frisdrank te vervangen door water, maar het mooiste voorbeeld komt toch van mijn tante. Die dronk elke dag een tas koffie met enkele suikertjes, al jaren aan een stuk. Het was een gewoonte zoals velen die wellicht hebben (zelf ben ik geen koffiedrinker trouwens).

Dit is niet mijn tante trouwens ;-)

Op een dag zei iemand haar eens terloops dat ze wel veel suiker in haar koffie deed en van de ene op de andere dag is ze gestopt met suiker in haar koffie te doen. Natuurlijk waren de eerste dagen wel een aanpassing, maar na verloop van tijd werd ze het zo gewoon om haar koffie gewoon zwart zonder suiker te drinken dat het een gewoonte werd.

Een jaar later was ze 5 kg afgevallen. Op zich niet zo spectaculair misschien, maar wetende dat de énige aanpassing in haar levensstijl die suiker in haar koffie was… zo zie je maar, soms moet je helemaal geen zotte dingen doen om toch wat resultaat te behalen. Gewoon lang genoeg volhouden!

PS: Net nu ik mijn blogpost wil afsluiten merk ik dat de zon toch nog tussen de wolken opduikt, het wordt misschien toch nog een mooie dag! Komaan mensen, ga naar buiten :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s