Durf te falen, maar geef nooit op

Het was zeer leuk jullie vele reacties te lezen op mijn vorige blogpost en uiteraard kwamen er ook heel wat vragen, waar ik in mijn volgende posts zoveel mogelijk op zal proberen antwoorden. Een eerste belangrijke boodschap: durf te falen, maar geef nooit op.

Enkele jaren geleden had ik zo het ambitieuze plan om in 30 weken tijd 30 kg te vermageren en dat allemaal vóór mijn 30ste verjaardag, ik noemde het project ik ga voor 30 met bijhorende website en alles. Zelfs t-shirts voor wanneer ik meedeed aan Kortrijk Loopt! Leuk was dat, veel aanmoedigende reacties… maar ik heb het niet gehaald, die 30 kg. In het begin vlogen de kilo’s er af, zoals zo vaak als je met erg veel overgewicht kampt en ineens je gewoontes aanpast.

Maar dan gaat het even minder, wat blijven hangen op hetzelfde gewicht en te weinig doorzettingsvermogen met als resultaat: geen resultaat meer. Mijn project is dan ook een stille dood gestorven en ik voelde het als een erg persoonlijke mislukking. Niet alleen had ik mezelf teleurgesteld maar ook mijn vele supporters. Sommige buitenstaanders vonden het achteraf zelfs nodig dat even fijntjes op te merken: “Het is niet gelukt zeker?“.

De verloren kilo’s zijn er trouwens allemaal terug bijgekomen (dat jojo-effect, weet je wel), omdat ik het toen totaal niet op de juiste manier aangepakt heb. Niet leuk, maar ik ben er altijd in blijven geloven dat ik ooit wél zou slagen. Laat je dus nooit ontmoedigen door een kleine of grote tegenslag, zolang je er ergens in blijft geloven mag je de hoop niet opgeven.

Nog eens een woord van dank aan mijn trouwste supporters: Sofie en Koen!

In een volgende blogpost probeer ik alvast enkele concrete tips mee te geven, maar nu moet ik dringend naar buiten. Volgens de weermannen zou de herfst dit weekend al beginnen, dus wil ik nog genieten van elk droog moment :-)

8 Reacties op “Durf te falen, maar geef nooit op

 1. Beste Bruno
  Toen ik jouw eerste blog las deze week was het effe schrikken, amaai is dit de Bruno die ik ken… Echt waar een dikke pluim voor jouw stalen karakter en doorzettingsvermogen want je bent bij de weinigen die dergelijke prestaties leveren. Zoals je zegt never give up! De buitenstaanders met hun “demotiverende” praat of bemerkingen zullen er steeds zijn maar die hebben er nu wel es mooi het kijken naar als ze nu zullen zien wat je bereikt hebt.
  Ik kan jou alleen maar blijven aanmoedigen en zeggen keep going!
  Ik ben alvast een trouwe fan vanaf nu van jouw blog want is altijd een plezier om te lezen! Het positieve vertaalt zich zowel fysisch als mentaal :-)
  Gr
  Fred

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s